HC Stadion Vrchlabí – Výhra nad Buldoky nás posunula do čela tabulky
A Team

Výhra nad Buldoky nás posunula do čela tabulky

10.10.2016
Jan Přikryl

Druhou říjnovou sobotu bylo na programu šesté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole byl na programu šlágr mezi třetí Kobrou Praha a čtvrtými Vlky z Jablonce. Toho utkání vyšlo lépe domácím Kobrám. O překvapení se v tomto kole postaraly týmy Děčína a Bíliny. Prvně jmenovaný si doma poradil s Kláštercem a Bílina si doma poradila se Sokolovem.

Pražané přehráli Vlky a stíhají Řisuty s Vrchlabím

Divoké utkání bylo k vidění v pražském Braníku. Domácí rychle vedli po brance čtyřbodového Jedličky. Vlci zanedlouho srovnali zásluhou Bříšky, který v dalším průběhu utkání oslavil hattrick. Ještě jednou se během první třetiny dostali do vedení domácí a vydrželo jim až do poloviny základní hrací doby. Vedení sice vydrželo déle, o to těžší bylo poté pro domácí reagovat na hned trojici odpovědí. Pražané to zvládli během poslední minuty druhé dvacetiminutovky. Srovnali nejen dvoubrankovou ztrátu, ale zároveň i získali psychické síly na to, aby v poslední třetině konkrétně Jakeš s Tumou zařídili domácí vítězství.

HC Kobra Praha – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:4 (2:1, 2:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Jedlička, 19. Jakeš (Jedlička, Antončík), 40. Hlinka (Vlach), 40. Šteiner (Jedlička, Antončík), 47. Jakeš (Šteiner, Jedlička), 53. Tuma (Semrad) – 3. Bříška (Tondr, Pilař), 30. Gecko (Žalud, Havlas), 33. Bříška (Tondr, Pavlů), 35. Bříška (Tondr).

Výhra Děčína zamotala tabulku

Mezi čtvrtým a posledním místem je na Západě po sobotním kole pouze dvoubodový rozdíl. Souboj dvou ústeckých celků ovládl s nadsázkou jediný muž. Děčínský Hašek první dvě branky svého celku zařídil přesnou asistencí, vítěznou a pojišťující branku do prázdné branky v poslední minutě hry sám vsítil. Tři body Medvědů se ale nerodily lehce. Nepříznivý stav se ve prospěch hráčů ze severu Čech začal otáčet až díky brance vsítěné těsně před druhou přestávkou.

HC Děčín – HC Klášterec nad Ohří 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 40. Málek (Hašek, Vacek), 49. Zdvořáček (Hašek), 52. Hašek (Volráb), 60. Hašek (Volráb) – 16. Charousek (Vrtek, Zdeněk), 44. Zdeněk (Macháček).

Výhra Bíliny nestačila na odpoutání z posledního místa

Poslední Bílina potřebovala bodovat, aby nezůstala osamocena na posledním místě tabulky. To se podařilo i díky hattricku Petráše. I Sokolovští měli svého střelce, který dokázal na první dvě branky Petráše okamžitě odpovědět. Poprvé stihl srovnat za čtyřicet vteřin, podruhé mu stačilo vteřin pouze sedmnáct. Na třetí zápas Petráše ale už nikdo z hostujících hráčů odpovědět nedokázal.

HC Draci Bílina – HC Baník Sokolov 4:3 (0:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 25. Petráš (Čmolík), 38. Komínek (Dunko, Štěpka), 45. Petráš (Čmolík, Štěpánek), 50. Petráš (Štěpka) – 25. Trapl, 46. Trapl, 49. Račanský (Říha).

SHC Klatovy – HC BAK Trutnov - odloženo

Klání Klatov s Trutnovem bylo na žádost hostujícího týmu přesunuto na 23. listopadu.

Nejlepší hráčské výkony 6. kola

Kamil Bříška – Jablonec (3+0) Lukáš Tondr – Jablonec (0+3) Jaroslav Hašek – Děčín (2+2) Zdeněk Petráš – Bílina (3+0)

Trenér kola: M. Šeba – Kobra Praha

Dovedl Kobru ke čtvrtému vítězství z posledních pěti utkání. Jeho tým drží krok s Řisuty a vedoucím Vrchlabím.

All-Star 6. kola

Jelínek (Vrchlabí) - Semrád (Kobra) Klement (Vrchlabí) - Hašek (Děčín) Bříška (Jablonec) Petráš (Bílina)