HC Stadion Vrchlabí – Výhra Klatov a Vlků odsunula HC Stadion na pátou příčku
A Team

Výhra Klatov a Vlků odsunula HC Stadion na pátou příčku

18.01.2016
Jan Přikryl

Třetí lednový víkend bylo na programu sedmadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo velké překvapení v Podkrušnohoří, kde si Klášterec vyšlápl na Kohouty z Tábora. Šlágrem v tomto kole bylo utkání mezi pátými Vlky a šestou Kobrou. Toho utkání se povedlo jabloneckému Bříškovi, který zaznamenal v utkání 3+1. Přestřelku viděli diváci v Písku, kam zajížděli Medvědi z Děčína.

Branka do šatny zlomila Draky z Trutnova

Havlíčkobrodští získali další veledůležité body v boji o play off. Utkání s Trutnovem zlomil druhou brankou domácích Kulhánek pár vteřin před koncem druhé periody. Opaření hosté se ve třetí části na odpor už nezmohli. Beneš s Endálem naopak jasně ukázali, že body v Brodě zůstávají zaslouženě.

BK Havlíčkův Brod – HC BAK Trutnov 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Přidal (Endál), 40. Kulhánek, 50. Beneš (Duben, Třetina), 54. Endál (Přidal) – 12. Šamolin (Karlík, Chytráček).

Přestřelka v Písku končila samostatnými nájezdy

Písečtí začali utkání ve velkém stylu. Rychle vedli a i přes Buďovo vyrovnání šli do kabin s dvěma zásahy v zádech. Na branky bohaté utkání ale přineslo obrat a domácí mohli být rádi, že Škopek necelé čtyři minuty před koncem zajistil remízu. V samostatných nájezdech rozhodla o druhém bodu pro Písek až sedmá série.

IHC Písek – HC Děčín 7:6sn (3:1, 2:2, 1:3 – 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Koutenský (Pašek), 8. Urbanec (Vlček), 10. Vlček, 37. Vlček, 38. není, 57. Škopek (Pavlíček, Růžička), rozh. náj. Sýbek – 5. Buďa, 22. Oliverius, 27. Zika (Kment), 45. Brandejský, 47. Hašek (Patzelt, Faigl), 51. Volráb (Patzelt).

Senzace v Klášterci, Tábor odjel s prázdnou

Díky v této sezóně nebývale dobře fungující defenzivní činnosti si hráči z Podkrušnohoří připsali cenný skalp Kohoutů z Tábora. Ti si tak zkomplikovali situaci v tabulce. Na druhé místo se opět tlačí Klatovy, ale i Jablonec nad Nisou a Vrchlabí.

HC Klášterec nad Ohří – Hockey Club Tábor 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Hrdlička (Koblitz), 37. Mála (Koblitz, Hrdlička) – 15. Kellner (Polodna, Přibyl).

Nymburk uspěl v přímém souboji o play off

Že bude branka Kopice ve čtvrté minutě pro domácí tou poslední, to domácí fanoušci asi nečekali. Více než dvě třetiny byl stav alespoň vyrovnaný, v poslední části ale už jasně kralovali hráči ze středu Čech. Obrat utkání dokonal Knesl a o chvíli později rozhodl o dělbě bodů druhou brankou Stehlík. Medvědi v poslední desetiminutovce už jen marně doufali v nějakou příležitost, natož ve vyrovnání.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – NED Hockey Nymburk 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 4. Kopic (Bezděk, Vysloužil) – 14. Stehlík (Kříž, Saňa), 44. Knesl (Eis), 46. Stehlík (Bičiště), 59. Šimek (Stehlík).

Bříška čtyřmi body řídil výhru nad Kobrou

U každé branky Vlků byl. Tři sám vstřelil, na čtvrtou přihrál. Bříška posunul Jablonec znovu na čtvrté místo před Vrchlabí a Jablonec může mířit ještě výše. Jeho dosavadní forma by mohla vrcholit třeba i druhým místem po základní části. Pražané naopak přišli o kontakt s nejlepšími a budou ještě tvrdě bojovat o přímý postup do play off.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC Kobra Praha 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 19. Bříška (Šulc), 35. Bříška (Čechura, Šulc), 44. Šulc (Tondr L., Bříška), 51. Bříška (Šulc) – 9. Jakeš (Šteiner), 34. Verbík, 59. Jakeš (Hanták).

Řisuty v Klatovech nepřekvapily, play off se jim vzdaluje

Řisuty nemají příliš výhodnou pozici v boji o play off a v Klatovech mohly jen překvapit. Už první třetina jasně ukázala, že domácí patří do elitní pětice a že v tomto utkání bodovou ztrátu připustit nechtějí. Vítězství Klatov nakonec zařídili dvěma brankami Beran s Pacanda.

HC Klatovy - HC Řisuty 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 6. Pacanda (Beneš), 14. Beran (Houfek, Beneš), 20. Beran (Špaček, Váchal), 22. Tulačka (Beneš), 49. Pacanda (Přikryl, Špaček), 59. Přikryl (Beran) – 9. Brém (Sedláček, Babický), 43. Šilhavý (Kos).

Sezonu už Vajgar nezachrání, body odvezla i Bílina

První část hry ukázala možný potenciál domácího celku, ta druhá zase jasně demonstrovala zmar Vajgaru v této sezóně. Sečteno a podtrženo, Bílina si odvezla z jihu Čech zasloužené a relativně poklidné vysoké vítězství a poslední příčky se tak domácí už asi definitivně nezbaví.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – HC Draci Bílina 3:7 (2:0, 0:4, 1:3)
Branky a nahrávky: 8. Bílek (Břečka), 17. Záhora (Kohút), 43. Bárta – 21. Sekerka (Štěpánek), 25. Řezníček (Štěpka), 30. Procházka (Kýhos), 39. Štěpka (Řezníček), 53. Štěpánek (Petráš), 58. Böhm (Kýhos), 60. Böhm (Sekerka, Kýhos).

Sokolov překvapil Žďár, dlouho držel čisté konto

Baník v letošní sezóně často nastupuje ve velmi strohé sestavě, ale na druhou stranu umí občas potrápit i silnějšího soka. Dnes dlouho domácí drželi čisté konto a překvapivé vedení. Plamenům se nakonec podařilo alespoň vyrovnat, ale jeden získaný bod je z tohoto zápasu v boji o play off málo.

HC Baník Sokolov – SKLH Žďár nad Sázavou 2:1sn (0:0, 1:0, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 32. Říha (Jirušek, Šik), rozh. náj. Šik – 53. Vítek (Smejkal).