HC Stadion Vrchlabí – Venkovní porážky v Táboře nedokázali Vlci využít
A Team

Venkovní porážky v Táboře nedokázali Vlci využít

17.12.2015
Jan Přikryl

Při čtvrté adventní středě bylo na programu dvaadvacáté kolo západní skupiny druhé hokejové ligy. V tomto kole se zrodilo obrovské překvapení na úkor Vlků z Jablonce nad Nisou, kteří drželi sérii osmi vítězství v řadě. Jejich série skončila na ledě Trutnova. Buldoci ze Řisut po skalpech Tábora a Vrchlabí dokázali doma o body obrat i pražskou Kobru. Tucet branek bylo k vidění v Děčíně, kam přijel Sokolov.

Kobra se čtvrtému místu nepřiblížila

Oba hlavní soupeři pražské Kobry v tomto kole nebodovali. Očekávalo se tedy, zda se Pražané opět vrátí do boje o čtvrté místo. Nakonec ale ve třetí třetině své vedení ztratili. Naopak tedy o své místo mezi elitou zabojovali domácí Buldoci.

HC Řisuty – HC Kobra Praha 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: zatím na onlajnech nezveřejněno


Medvědi ztratili dobře rozehrané utkání

Na branky bohaté utkání přineslo tři rozdílné třetiny. První vyrovnanou, druhou v režii domácích a třetí naopak v režii Baníku. Když ve čtyřicáté minutě zvyšoval na 5:2 svým třetím gólem Hašek, zdálo se být rozhodnuto. Baník ovšem během tří minut v poslední části skóre otočil a Zika tak musel zachraňovat domácím alespoň bod. Závěrečnou loterii v podobě samostatných nájezdů ovládli hosté.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 6:7sn (1:1, 4:1, 1:4 – 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Hašek (Procházka, Volráb), 23. Hašek, 28. Oliverius (Drnec, Kaltenböck), 30. Oliverius (Drnec), 40. Hašek (Volráb), 55. Zika (Oliverius) – 5. Beránek (Vrána), 35. Vrána (Beránek, Kašpar), 48. Beránek, 50. Zikmund (Beránek, Rulík), 51. Kukla, 52. Zikmund (Beránek, Vrána), rozh. náj. Miroslav Jirušek.


Klášterec v Klatovech přes nadějný úvod neuspěl

O překvapení se chtěl na ledě Klatov pokusit Klášterec. Svého soupeře dokonce v úvodu překvapil a vedl. Nguyenova branka ale byla posledním hostujícím přesným zásahem. Na konci úvodní periodě vyrovnal Leština v té prostřední dvěma brankami rozhodl Váchal.

SHC Klatovy – HC Klášterec nad Ohří 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Leština (Přikryl), 27. Váchal (Přikryl, Michel), 37. Váchal (Michel, Slavík), 56. Přikryl (Holý) – 8. Nguyen (Vrtek).


Pelhřimov dál klepe na dveře nejlepší desítky

Na konci října to s Medvědy nevypadalo dobře. Elitní desítka se začala rychle vzdalovat a málokterý fanoušek věřil v postup do play off. Nyní je ale situace jiná. Votápek rozhodl vyrovnaný duel s nedalekým soupeřem z Havlíčkova Brodu necelé tři minuty před koncem a Medvědi tak právě na svého dnešního soupeře na desáté příčce ztrácejí už jen jedno vítězství.

HC Lední Medvědi Pelhřimov – BK Havlíčkův Brod 3:2 (2:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Vylíčil (Kopic), 18. Martin Hadrava (Kasalý, Marek Hadrava), 58. Votápek (Bezděk) – 22. Chlubna (Kořínek, Endál), 32. Třetina (Kondratěv, Endál).


Důležitý souboj vyzněl lépe pro Plameny

Hokejisté Nymburka v minulém kole překvapili ve Vrchlabí. Nabytou psychickou pohodu ale proti Žďáru nezužitkovali. Dvakrát v utkání po brankách Stehlíka Středočeši vedli, Plameny se poprvé dostaly do vedení až chvíli před koncem a Štěpánkova branka byla nakonec tou rozhodující. Klíčový duel na hraně play off tak vyzněl lépe pro hosty.

NED Hockey Nymburk – SKLH Žďár nad Sázavou 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Stehlík (Saňa), 26. Stehlík (Kříž) – 22. Kaňka (Kunstmuller, Beneš), 36. Lojek (Krupka), 56. Štěpánek (Kunstmuller).


Krize Vajgaru trvá, Písek rozhodl už v první části

Hráči Jindřichova Hradce ztrácí už jedenáct bodů na předposlední celek tabulky. Dnes se jejich nepohoda ukázala už v první části, během které si Písek vytvořil dostatečný tříbrankový náskok. Ten ještě zvýraznil Bernad a až teprve poté přišla lepší pasáž pro domácí. Na body ale krátkodobé zlepšení stačit nemohlo. Písek si naopak upevnil svou pozici v desítce, o kterou ale bude ještě tvrdě bojovat.

KLH Vajgar Jindřichův Hradec – IHC Písek 2:6 (0:3, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 29. Brabec (Voříšek, Pípal), 34. Drda (Záhora) – 9. Marek, 11. Bernad (Bernad, Sýbek), 19. Pašek (Bernad), 27. Bernad (Bernad), 53. Marek (Koutenský), 59. Sýbek (Marek).


Vlci v Trutnově odmítli čtvrté místo

Po sérii dobrých výsledků se Vlci dostali těsně za čtvrté Vrchlabí. V Trutnově ale posun do nejlepší čtveřice odmítli. Draci už musí pravidelně bodovat, pokud nechtějí sezónu ukončit po základní části. Za hosty se prosazovali zkušení, ale chyběla vyhlášená bojovnost. Domácí naopak své branky rozložili mezi šest různých střelců a dobrým týmovým výkonem vybojovali veledůležité body.

HC BAK Trutnov – HC Vlci Jablonec nad Nisou 6:3 (2:0, 2:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 12. Smékal (Beneš, Janoušek), 20. Píša (Kubica, T. Půlpán), 36. A. Půlpán (Karlík, Chytráček), 37. Perutek (Beneš, Suvorov), 46. Malý (T. Půlpán, Kastner), 56. Kastner (Kubica, Píša) – 22. Nevyhoštěný (Demel), 42. L. Tondr (Demel), 48. Nevyhoštěný (Pavlů, Bříška).


Utkání v Bílině bylo odloženo

Z důvodu úmrtí činovníka hostujícího klubu se Kolínští na utkání nedostavili. Náhradní termín zatím není znám.

HC Draci Bílina – SC Kolín - odloženo