HC Stadion Vrchlabí – Petr Hlaváč o první polovině soutěže
A Team

Petr Hlaváč o první polovině soutěže

23.11.2015
Jana Poskerová

Zápasem v Klatovech skončila první polovina základní části soutěže a od soboty čekají vrchlabský tým odvetné zápasy. A začnou zostra - derby v Trutnově. O odehrané části a o týmu vůbec se rozmluvil trenér týmu.

Začátek trenérského působení

V květnu jsme s Honzou Holečkem a Jirkou Jakubcem začali dávat dohromady mužstvo, vsadili jsme na týmového ducha a omlazení. Mohli jsme pokračovat s loňským mužstvem a určitě bysme ostudu neudělali, ale myslím si, že bychom se výsledkově ani herně nikam neposunuli. Do 6.místa bysme soutěž asi uhráli, ale úplné špičce bychom nebyli schopni konkurovat.
Zariskovali jsme a přivedli do mužstva hráče, kteří podle jmen nebyli tak známí jako hráči, kteří odešli, ale podle nás do týmu měli jak herně, tak charakterově zapadnout a hlavně hrát na postech, které jim nejvíc vyhovují. Jestli se nám to podařilo, ukáže čas, ale myslím, že jsme na dobré cestě.

Soutěž

Na led jsme šli jako úplně poslední tým v 2.lize, ale nemyslím, že by to bylo špatně. Můj názor je ten, že dobrý hráč potřebuje max. tři týdny na to, aby se připravil. Další věcí je nesmyslně brzký začátek soutěže. Hokej je zimní sport a my ho hrajeme v létě, na podzim a chvíli v zimě. Zima končí 21.3. a ptám se, kolik týmu ještě v této době hraje? Ale hlavně, že už jsme všichni na ledě v srpnu! První zápasy jsme rozhodně herně nezaostávali, ale měli jsme velký problém s obrannou hrou. Po Táboře jsme udělali malou změnu v bránění. Od té chvíle se obranná hra podstatně zlepšila, což se odrazilo i na výsledcích.
Před sezónou jsme počítali s tím, že bychom měli uhrát 70 - 75 bodů, což by nám mělo stačit na umístění do 4.místa, které je při letošním systému play-off velmi důležité. Začít sérii doma je vždy dobré. Zatím se nám předsezónní plány daří plnit, ale je za námi teprve polovina soutěže a je vždy těžší body a postavení obhájit, než je vybojovat. Věřím však, že se budeme neustále zlepšovat a i Vy, diváci, nás podpoříte v ještě větším počtu a společně to dokážeme.

Tým

V brance je jako jednička Jakub Jelínek a naprosto splňuje to, proč jsme ho angažovali. Jako dvojka nastupuje Martin Abrahám a vede si taky velmi dobře, navíc se z něj stává velká opora Nové Paky, kam chodí na střídavé starty. Musím poděkovat i Jakubovi Sobotkovi, který nám hodně pomáhá v tréninku, a věřím, že i letos svoji šanci dostane.
Obrana - tady jednoznačně kraluje dvojice Jiří Jebavý - Martin Klement, kteří by byli ozdobou většiny mužstev WSM ligy. Ostatní hráči podávají také velmi solidní výkony, ale trochu jim chybí vyrovnanost. Trochu problémem je odchod Petra Beneše, kterého se, i vzhledem k systému 50% odehraných zápasů, asi na play-off už nepodaří nikým nahradit. O to větší šanci dostanou v některých zápasech kluci z juniorky, aby byli připravení a rozehraní.
Útok to je kapitola sama pro sebe. Potenciál je v něm obrovský, což dokazují každý zápas. Musí zlepšit koncovku a zapojit se ještě více do obranné hry a máme se na co těšit.
Musím ještě zmínit kluky ze čtvrté pětky, kteří poctivě trénují a umožňují nám v každém tréninku nacvičovat různé taktické varianty v co největším počtu hráčů. I oni by si měli v druhé polovině více zahrát, zaslouží si to.

Tým fanouškům
Nakonec bych Vás chtěl poprosit o ještě větší toleranci, když se týmu nedaří. Nikdo z nás nechce prohrávat, ale občas přijde den, kdy se nedaří. Žádný zápas jsme nevypustili a i za nepříznivého stavu bojujeme až do konce. Hráči chodí do práce, nebo do školy a večer trénujeme. Někteří stráví cestou na zimák i dvě hodiny v autě a to samé zpět domů. Jiní zase o víkendu stojí od rána v zimě na stadionu a trénují děti (naše naděje) a večer jdou na zápas pobavit sebe i Vás. Druhá liga je v tomto opravdu náročná.

Trutnov

Po zápase v Klatovech jsem to trochu zjednodušil a možná pár lidí i naštval.... Ale tak to má být, aspoň bude derby ještě více vyhecované. Čeká nás samozřejmě velmi těžký zápas. Trutnov doma nehraje špatně. Přejeme jim, aby se dostali do play-off, protože jsou ze stejného regionu jako my, a i když šance, že bychom na sebe narazili, je malá, člověk nikdy neví. V sobotu věřím, že zvítězíme a Vás, fanoušky, prosím, abyste vyhráli také, nejen co do počtu lidí (to bývá jasnější než na ledě), ale i tím, že se budete slušně chovat a ukážete, že VRCHLABSKÉ fanoušky nemusí nikdo kontrolovat a dělat osobní prohlídky.