HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí jede do nedobytných Klatov
A Team

Vrchlabí jede do nedobytných Klatov

20.11.2015
Tomáš Brož


Posledním soupeřem, kterého Vrchlabí v této sezoně ještě nevyzvalo, jsou Klatovy. Západočeši zvládli první část sezóny bravurně a drží druhé místo za Kolínem. Vrchlabí je za nimi v těsném závěsu a případné vítězství by ho mohlo posunout na dosah top trojky. Aktuálně dělí v tabulce oba celky pouhých pět bodů. Šlágr kola začíná 21.listopadu v 17.30 na klatovském zimním stadionu.

Aktuální forma

Klatovy v neúplné první polovině sezóny ztratily pouhých sedm bodů. Nejprve Řisuty dokázaly doma uhájit těsný stav 2:1 a o plný počet bodů přišli Klatovy i v prvním Kolíně. Přímo z Klatov si tak žádný z týmů výhru ještě neodvezl. Na dosah tomu byli v patnáctém kole hráči třetího Tábora, ale v samostatných nájezdech museli i oni nakonec kapitulovat. Hořkost porážky tak hráči z více jak 250km vzdáleného města nepoznali už šest kol za sebou. I přes to, že i Vrchlabí je rozjeté a v předešlých pěti kolech také zvítězilo, tentokrát nestojí v roli favorita.

Předchozí vzájemné střety

V minulé sezóně se oba týmy o body podělily a před domácí kulisou dokázaly zvítězit. Nejprve Klatovy doma zvítězili 4:1, když se o jedinou branku hostí postaral dnes již exvrchlabský hráč ve službách pražské Kobry Daniel Vlach. Poté následoval divoký zápas v Krkonoších, ve kterém HC Stadion nadělil Západočechům osm branek a zvítězil 8:4. Po dvou brankách si připsal Tomáš Bláha, Patrik Urban a Patrik Fořt a jeden gól dával opět Vlach a trefil se i Tomáš Jirků. V předminulé sezóně však byla vidět jasná dominance Vrchlabí, když na domácím ledě zvítězilo 9:2 a v Klatovech zaznamenalo výhru 5:1.

Tahouni týmu

Celý tým těží především ze spolupráce s HC Škoda Plzeň, jejíž odchovanci jsou hlavními hvězdami Klatov. V letošní sezóně dostává v klatovské bráně nejvíce prostoru bývalý trutnovský brankář ruské národnosti Fedor Kukin, jenž má průměr 3,20 góly na zápas a je stabilní klatovskou jedničkou. Nejproduktivnějším zadákem je dvacetiletý Jan Holý s jedenácti body (2+9) a hned zatím je stejně starý Patrik Marcel s deseti body (1+9). V útoku je bezkonkurenčně nejlepším hráčem Richard Kristl, který průměrně zaznamenává více jak dva body na zápas a na kontě má už 41 bodů. Velký pozor si musí hostující obrana dávat i na dvaadvacetiletého Matěje Berana (14+17) a Vojtěcha Tulačku (6+22). Kapitánem týmu je však klatovský odchovanec Vladislav Kubeš, který v roce 2008 získal extraligový titul s pražskou Slavií. Hned poté se však zabydlel právě ve Vrchlabí, kde strávil celé tři sezóny. Na stará kolena se tento sedmatřicetiletý matador ale vrátil do svého mateřského klubu a od minulé sezóny válí právě za Klatovy.