HC Stadion Vrchlabí – Nehokejová středa aneb lampiónový průvod
A Team

Nehokejová středa aneb lampiónový průvod

11.11.2015
Jana Poskerová

Středa 11.11. znamenala pro tým HC Stadion Vrchlabí volný den, a tak mohl hokejový klub uspořádat akci pro své nejmenší fanoušky a to již tradiční Lampiónový průvod za sv. Martinem.

Před pátou hodinou odpolední se parkoviště před zimákem začalo zaplňovat dětmi a jejich rodiči, kteří se s místními hokejisty již počtvrté vydali přivolat sv. Martina.

Dlouhý had světýlek se vinul opravdu přes celý park a děti natěšeně vyhlížely, kdy a odkud že to ten Martin přijede. Volaly, volaly a pak už se ozval dusot podkov a Martin přivedl svého bělouška na travnaté prostranství před vrchlabský Zámek. Pozdravil se s dětmi a při odjezdu, aby nezůstal dlužen nic své pověsti, nechal na trávě svůj plášť. Pak už se mezi děti vmísili vrchlabští hokejisté, kteří měli plné ruce práce s rozdáváním drobných dárků, které Martin dětem přivezl.

O sváteční atmosféru se postaral Vláďa Paulů, který si společně s pěveckým sborem Liščata a los Retardos ze ZŠ Školní, připravil pro účastníky hudební vystoupení. Musíme prozradit, že dětské hlásky vylákaly z pracovny i pana starostu, který se na děti přišel jen tak trochu "juknout". O krásnou tečku na závěr se postarala Simča Tryznová, která sólově zazpívala "Halleluja" a pak se ještě nechala přemluvit k úplně poslední písničce večera (Cesta), kde ji v refrému s chutí podpořili všichni účastníci průvodu.

HC Stadion Vrchlabí děkuje těm, kteří se podíleli na organizaci průvodu: hráči HCSV a HC Krkonoše, Vladimír Paulů, Simona Tryznová, pěvecký sbor Liščata paní učitelky Jany Formanové, pěvecký sbor Los Retardos paní učitelky Jitky Paskové, město Vrchlabí, Renata Srnská.

Děkujeme také všem učastníkům, kteří přispěli na dobrotu pro koníka.