HC Stadion Vrchlabí – Favorizované Vrchlabí vyzve v osmém kole průměrný Žďár
A Team

Favorizované Vrchlabí vyzve v osmém kole průměrný Žďár

09.10.2015
Tomáš Brož


Další domácí zápas odehrají vrchlabští hokejisté proti Žďáru nad Sázavou, kterému se v sezóně zatím vede průměrně. HC Stadion by tak dle papírových předpokladů měl brát tři body.

Vrchlabí drží sedmou příčku, a navíc má oproti ostatním týmům o zápas méně. V prozatímních šesti zápasech zaznamenali domácí hokejisté čtyři výhry a dvě porážky. V posledním kole, kdy do Krkonoš zavítali hráči Řisut, trval až do půlky třetí třetiny nerozhodný stav. Skvělý závěr utkání ale přiřkl výhru právě Vrchlabí, které zvítězilo 4:2. Jakoby krkonošští hráči letos s oblibou napínali své fanoušky až do posledních chvil utkání, ve kterých urvali výhry až opravdu na samotném konci. Proti Děčínu rozhodl Maďar brankou na 6:5 v závěrečné minutě, v Nymburce dal Jiří Jebavý vítěznou branku na 3:2 necelou sekundu před koncem hrací doby a v předminulém zápase rozhodl vrchlabský celek o porážce domácí Kobry Praha třemi góly ve třech závěrečných minutách. Následující zápas proti hráčům z Vysočiny by už mělo Vrchlabí zvládat s přehledem. Kromě domácího prostředí hraje domácím do karet i forma. V posledních dvou zápasech získali šest bodů a úvod do sezóny začíná směřovat k předsezónním cílům, tedy útoku na prvních šest příček. Vrchlabí zatím v domácím prostředí prohrálo pouze jednou a to proti Táboru, který je na špici aktuální tabulky a drží druhé místo.

To hosté letos až tak úchvatné bilance nemají. V sedmi zápasech třikrát vyhráli a čtyřikrát vyšli na prázdno. V tabulce jim patří desátá příčka a na Vrchlabí jim scházejí tři body. Po slibném začátku sezóny, kdy v Trutnově Žďár zvítězil 3:2 a následně si doma poradil i s Bílinou, to vypadalo na nadějný start. Místo toho ale přišla prohra s Děčínem, dva body po nájezdech s Nymburkem a prohry s Táborem a Kobrou. Poslední dva zápasy tak skončili porážkou hráčů z Vysočiny, kteří v nich obdrželi celkem dvanáct branek a jejich defenziva neodvedla kvalitní výkon. Sám brankář Žďáru Sláma označil svůj výkon za špatný, a ačkoli odehrál Žďár poslední dva zápasy proti velmi nebezpečným a nepříjemným soupeřům, jeho forma není nejlepší. Největší hrozbu pro obranu domácích představuje jednadvacetiletý jihlavský odchovanec Tomáš Střecha, který sbírá v letošní sezóně bod za bodem.

Pokud se však domácí Vrchlabí vyvaruje častých chyb v defenzivě a naopak jeho úderný útok opět prokáže svou sílu, mají krkonošští hráči velkou šanci zvítězit. Přijďte v sobotu 10. října podpořit od 17:00 HC Stadion a dožeňte domácí hráče k dalším cenným bodům! Navíc si budete moci opět zasoutěžit v hodu pukem na střed. Partner večera CAR CLUB si pro nejlepšího z vás připravil poukaz na konzumaci v hodnotě 1000Kč. Další cena je tričko od firmy Horolezení v hodnotě 500Kč a speciální balíček HC Stadionu Vrchlabí.