HC Stadion Vrchlabí – Hokejová síň slávy
A Team

Hokejová síň slávy

22.09.2015
Jana Poskerová

Sobotní odpoledne před zápasem s Děčínem bylo věnováno otevření Hokejové síně slávy na vrchlabském stadionu. Hokej má ve Vrchlabí dlouhou tradici a tak se není čemu divit, že síň byla budována skoro dva roky. Sháněly se fotografie, dobové články, dresy, poháry, suvenýry, prostě hokejová historie Vrchlabí a povedlo se to také díky pamětníkům a milovníkům hokeje, kteří dali k dispozici své archívy.

A tak se konečně Vrchlabí dočkalo a v sobotu 19.9. byla síň slavnostně otevřena. Sobota byla vyhrazena bývalým hráčům a hokejovým činovníkům, kteří jsou s vrchlabským hokejem neodlučitelně spjati, sešlo se jich na 80 a nechyběl starosta města Vrchlabí Ing. Jan Sobotka, který je s hokejem spojen nejen jako představitel města, ale také jako hráč v neregistrované lize. Setkání to bylo příjemné, plné vzpomínek na sportovní minulost. K příležitosti slavnostního otevření dostali pozvaní na pamatku pivo Hendrych se speciální etiketou Síně slávy.

Pro veřejnost bude Síň otevřena vždy během domácích zápasů, ale návštěvu je potřeba předem objednat. Pokud máte zájem se do Síně slávy podívat, kontaktujte paní Věru Matlochovou na vera.matlochova@hcvrchlabi.cz nebo na tel. 724 454 786 a domluvte si termín návštěvy. Kapacita je omezena. Fotogalerii hokejové Síně slávy najdete zde.

V rámci otevření hokejové Síně slávy se odehrál exhibiční zápas. Fotografie z utkání najdete na těchto stránkách.