HC Stadion Vrchlabí – Hlaváč: Po prvním zápasu nemůžeme dělat závěry
A Team

Hlaváč: Po prvním zápasu nemůžeme dělat závěry

26.08.2015
Jana Poskerová

Po týdenních trénincích na ledu sehrál tým Vrchlabí pod vedením Petra Hlaváče a Jana Holečka první přípravné utkání. Rivalovi z Trutnova podlehli vrchlabští hokejisté 4:2.

Jak jste spokojený s výkonem, který tým podal?
Po prvním zápase nemůžu říct, jestli jsem spokojený, nebo ne. Zápas se odehrál, my jsme ho prohrálii a to nás samozřejmě štve. Nešlo o zápas, kde by nás soupeř přehrával. My jsme si potřebovali vyzkoušet věci, na které jsme se zaměřili na tréninku a podívat se, jak si tým bude rozumět na ledě. Začlenili jsme do hry taktiku, na které chceme dál pracovat, hráči odvedli to, co se po nich chtělo. Ale samozřejmě to byl první zápas, který zatím o ničem nevypovídá. Branky jsme dostali po našich fatalních chybách a to zápas rozhodlo.

Můžete říct, kde jste viděl největší mezeru?
V koncovce. Trutnov jsme pustili do samostatného nájezdu, což se domácím nestalo. My jsme si vytvořili dobré gólové šance, ale bohužel jsme je řešili přihrávkou, která byla nesmyslně na hráče v horší střelecké pozici, nebo se hráč netrefil. Prostě koncovka z naší strany byla špatná, buď špatně zvolená, nebo nedůrazná. Musíme se naučit střílet z každé pozice a střílet více.

Osvědčily se Vám herní lajny?
Tým byl poprvé na ledě, od někoho jsme čekali víc, někdo podal standardní výkon, někdo nás překvapil. Do Jablonce pojedeme zase s trochu jiným mužstvem, příležitost dostanou hráči, kteří by se třeba během sezóny mohli zapojit do týmu. Experimentovat budeme asi ještě trochu i v úterním zápase proti Hradci, ale pak už bychom chtěli mít lajny dané.