HC Stadion Vrchlabí – Petr Beneš v krátkém rozhovoru
Rozhovory

Petr Beneš v krátkém rozhovoru

23.07.2015
Alan Šrámek

V letní pauze hlásí Stadion posilu do obrany ze Žďáru nad Sázavou. My jsme v krátkém rozhovoru vyzpovídali Petra Beneše, který bude v následující sezóně hájit barvy vrchlabského mužstva.

Petře, pověz fanouškům něco málo o sobě.
Vůbec nevím, co mám o sobě takhle říci, snad jen, že ve volném čase hraji tenis, fotbal a rád vařím. Občas zajdeme do kina nebo posedět s kamarády. Taková klasika.

Jsi nová posila místního Stadionu. Jak se rodilo tvé angažmá ve Vrchlabí?
V průběhu tuším května mi volal pan Hlaváč s tím, že by o mě ve Vrchlabí stáli. Já jsem byl zájmem potěšen. Později jsem komunikoval s Jirkou Jakubcem, průběžně jsem se rozhodoval, jestli zůstat ve Žďáru nebo vyzkoušet něco jiného. Od kluků z Pardubic jsem slyšel samou chválu, navíc jednání ze strany Vrchlabí se mi moc líbilo, proto jsme se dohodli poměrně rychle a jsem za to moc rád.

Jak jsi se dostal k hokeji? Jaké byly tvoje hokejové začátky?
Hokej jsem začal hrát v šesti letech. Přivedli mě k němu rodiče. Začínal jsem ve Žďáru nad Sázavou.

Realizační tým doznal několika změn. Jak ti sedí nové trenérské duo Hlaváč - Holeček? Měl jsi letní přípravu pod jejich vedením nebo jsi se připravoval individuálně?
To zatím nemůžu příliš posoudit. S panem Holečkem jsem zatím neměl možnost se seznámit. S panem Hlaváčem jsme se viděli pouze na fotbale, takže uvidíme. Věřím, že v tomhle nebude problém. Letní přípravu jsem absolvoval ve Žďáru. O dovolené se připravujeme s Tomášem Šťastným. Nejen to, máme i kvalitní tréninky, které nám hodně dávají.

V minulé sezóně jsi oblékal dres plamenů ze Žďáru, se kterými se ti na vrchlabském ledě bodově velmi dařilo, jak se ti vzpomíná na utkání právě proti Stadionu?
To máte pravdu, hlavně utkáni ve Vrchlabí mi bodově opravdu vyšlo. Doma jsme snad 1:0 prohráli, takže k tomu bych se nevracel. Na všechna utkání s Vrchlabím jsem se těšil. Zápasy bývají kvalitní. Navíc právě ve Vrchlabí chodí spoustu diváků, ke všemu spoustu kluků znám, takže tam vždy probíhalo nějaké to popichování.

Jak se ti líbí ve Vrchlabí? Veliké město to není, ale fanoušci jsou tu jedni z nejlepších, nejen ve druhé lize.
Přesně tak, fandové zde patří k těm nejlepším. Jsou slyšet a hokeji rozumí. Zatím jsem byl ve Vrchlabí pouze jako fotbalista, takže nebyl čas projít si město, ale až půjdeme na led, čas na prohlídku si určitě udělám.

V podkrkonoší je velké derby s Trutnovem označováno jako El Clasico. Na Draky narazíte jak v přípravě, tak hned v úvodním kole nové sezóny. Jak se na tato utkání těšíš?
Těším se moc. Tahle utkání se nehrají každý týden. V přípravě to samozřejmě nebude tak vyhrocené, ale jak půjde o body, bude to mela. Tyhle zápasy jsou skvělé určitě i pro fanoušky.