HC Stadion Vrchlabí – Letošní sezona inline hokeje se povedla
A Team

Letošní sezona inline hokeje se povedla

05.07.2015
Raina Tomanová

Již čtvrtou sezonu se HC Stadion Vrchlabí účastní také hokeje na kolečkových bruslích – inline hokeje. V té letošní skončil tým na krásném druhém místě, postoupil do rozhodujícího kola o postup do extraligy. V něm ale nestačil na tým z Třebechovic. Inlinisté se ale vůbec nemusí za své výkony stydět, po celou dobu základní části sbírali body a bylo jen několik soupeřů, na které nestačili.

Sezonu inline hokeje zahájili vrchlabští hráči výhrou nad týmem z Lomnice nad Popelkou, který porazili poměrem 5:7 a odvezli si domů první tři body. Následoval odvetný zápas, ve kterém rozhodly až samostatné nájezdy. Opět zvítězil HC Stadion a Lomnice si z Vrchlabí odvezla pouhý jeden bod. Další dvě kola se odehrála na vrchlabském stadionu, v obou nastřílelo Vrchlabí po sedmi brankách – takový příděl dostala Střída Sport a také tým z Úhřetic.

Série čtyř vítězných zápasů skončila v odvetě proti Úhřeticím, která skončila na samostatné nájezdy 3:2 pro domácí tým. Ani proti Pardubicím se v odvetném utkání Vrchlabí neprosadilo, dokonce dostalo pořádný gólový náklad – Střída sport nastřílela HC Stadionu 17 branek! Sedmý a osmý zápas se opět vezl na vítězné vlně, i když oba skončily opět až po samostatných nájezdech. Čtyři body tak zůstaly ve Vrchlabí.

Základní skupinu ukončilo Vrchlabí vítězstvím nad Novou Pakou 6:5, v předchozím utkání HC Stadion nestačil na Třebechovice. Po základní části tak Vrchlabí skončilo na krásném druhém místě s 19 body za Střídou sport, která nasbírala celkem 25 bodů. S již zmíněnými Třebechovicemi se poté HC Stadion utkal v baráži. První utkání nedělního dvojzápasu se HC Stadionu nepovedlo a padl v něm 3:5. Ve druhém však vrchlabští dokázali Třebechovice porazit 6:4 a muselo tak rozhodnout prodloužení, ve kterém si o další kolo řekli Třebechovičtí.

Už teď se můžeme těšit na další ročník inline hokeje. Předcházet mu ale bude doufejme úspěšná sezona našich hokejistů, kteří svou přípravu na ledě zahájí na začátku srpna.

Foto: Václav Mašinda