HC Stadion Vrchlabí – Filip prodloužil smlouvu, Hamerský s Fořtem končí
A Team

Filip prodloužil smlouvu, Hamerský s Fořtem končí

22.06.2015
Jana Poskerová

Situace v II.lize se mění každým dnem, a tak přinášíme pokračování rozhovoru s Jirkou Jakubcem. Od čtvrtka minulého týdne dospěl svaz k rozdělení soutěže a také klub dotáhl do úspěšného konce smlouvy dalších hráčů.

Svaz už definitivně schválil podobu II.ligy, které i pro letošní rok zůstane rozdělena do dvou skupin.
Ano, je to tak. Nakonec výkonný výbor ČSLH schválil variantu s rozdělením účastníků na dvě skupiny. Zatím se počítá s rozdělením na 12 účatníků ve skupině východ (Morava) a západ (naše skupina Čechy). Do naší skupiny patří týmy - HC Draci Bílina, HC Děčín, BK Havlíčkův Brod, TJ HC Jablonec nad Nisou, KLH Vajgar Jindřichův Hradec, HC Klášterec nad Ohří, HC Klatovy, HC Kobra Praha, SC Kolín, NED Hockey Nymburk, HC Lední Medvědi Pelhřimov, IHC Písek, TJ HC Řisuty, HC Baník Sokolov, HC Tábor, HC Trutnov, HC Stadion Vrchlabí a SKLH Žďár nad Sázavou. V kuloárech se hovoří o finančních problémech některých subjektů, takže definitivní podoba bude zřejmá až před soutěží. V základní části bychom měli hrát s každým soupeřem dvoukolově, což kopíruje loňský model. O play-off zatím oficiální zprávy nemáme.

Jak postoupily hráčské smlouvy?
Takže to ještě jednou vezmeme od zadních řad. Na pozici prvního golmana počítáme s Kubou Jelínkem. Máme na něj výborné reference a to jak po sportovní tak po charakterové stránce. O dvojici domácích brankářů - Martin Abrahám a Kuba Sobotka, kteří budou Jakubovi krýt záda jsem se zmiňoval již minule.
V obranných řadách i nadále počítáme s Patrikem Lenochem a Honzou Kadavým - oba již prokázali, že si nominaci do základní sestavy zaslouží. Další jméno je Martin Klement. To je obránce s největším fyzickým potenciálem a já doufám, že tento potenciál letos přetaví ve skvělé herní výkony na ledě. Další výraznou posilou do obrany by měl být Petr Beneš (23), rodák ze Žďáru nad Sázavou a hráč Pardubic, který má zkušenosti z působení v prvoligových i druholigových týmech. S obrannou dvojicí pro čtvrtou pětku zcela jednoznačně počítáme s místními juniory. Např. Michal Chleborád a Jirka Erban s námi absolvovali celé léto a chuť pracovat jim nechybí. To znamená, že nám do kompletní sestavy beků chybí dvě jména. Na tato místa jednáme s několika zajímavými hráči včetně jmen, která u nás již působila. Víc konkrétní zatím být nemůžu.
Jako nejdůležitější zprávu mohu potvrdit, že jsem se dohodl na dalším působení s Martinem Filipem. K tomu nemusím víc ani dodávat. Dále samozřejmě počítáme s Tomášem Bláhou. I ten na sobě dobře pracuje v letní přípravě a letos od něho očekáváme top sezónu. Dalším hráčem, který projevil velkou chuť zde nadále působit a mám z jeho angažmá radost, je Tomáš Šťastný. Rozený střelec, kterého už všichni dobře známe. Dalším jménem je Tomáš Jirků, který dokončuje studium vysoké školy a kromě trénování přípravky by měl být ve svých 24 letech dalším stavebním kamenem základní sestavy. Dále počítáme s Patrikem Urbanem, který je jedním z vůbec nejtalentovanějších hokejistů v našem týmu. Bohužel má dar přitahovat maléry všeho druhu a dnes je v rekonvalescenci po operaci ramene. Doufám, že se mu do začátku sezóny podaří dostat do fyzické pohody, abychom s ním mohli počítat do základní sestavy. S Tomášem Oppeltem jsme se dohodli, že se pokusí sladit pracovní povinnosti s přípravou tak, aby mohl absolvovat kompletní sezónu. Pro čtvrtou řadu počítáme s dalšími místními hráči(juniory) - Martin Blažej, Radek Krsek, Jan Srnský. Honza Kerekanič by měl odejít na zkušenou do ciziny.
A do útoku jsme získali nová jména: Jiří Šimoníček je sedmadvacetiletý hráč, který v posledních sezónách nastupoval za Trutnov a prokázal svoji kvalitu. Je to centr, který by měl být jednoznačně posilou pro náš tým. Patrik Maďar je důrazný a střelecky disponovaný hráč, který má přes svoje mládí (22 let) prvoligové zkušenosti. Ještě se vedou další jednání, ale jména nechci odtajňovat.
Zároveň musím říct, že jsem udělal suverénně nejtěžší manažerské rozhodnutí a tím je neobnovit smlouvy s Patrikem Fořtem a Ondrou Hamerským. Odehráli tady skvělé sezóny a patří jim za to dík. Doufám, že se nám s nimi podaří rozloučit ještě nějak stylově i před diváky.

K malé změně došlo i v realizačním týmu.
Ano, Petr Hlaváč je trenérem A-týmu, ale na pozici asistenta bude Honza Holeček, vedoucím mužstva je i nadále Michal Křelina a jako kustod se o kluky bude starat Pavel Pešek.

Kdy bude možné tým vidět na ledě?
Zatím mám ze sestavování a dění kolem A-týmu radost a věřím, že se nám podaří vytvořit tým, který bude 100% šlapat a bude přinášet radost i divákům. Věřím, že se nám podaří vytvořit morálně i hokejově silný tým, kvůli kterému bude stát za to přijít do hlediště povzbuzovat. První příležitost vidět tým mimo led, je již tento pátek 26.6.2015, kdy na fotbalovém hřišti v Dolní Branné sehrajeme od 18.00 přátelský fotbalový zápas s domácími fotbalisty. Věřím, že kromě hokejových zákroků uvidíme i pohledné fotbalové kousky. Za náš tým přislíbily účast i některé posily - Filip, Beneš, Šťastný a Šimoníček. Kdybysme náhodou prohráli, tak odvetu uspořádáme na ledě v srpnu.