HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí se pokusí oplatit Bílině porážku
A Team

Vrchlabí se pokusí oplatit Bílině porážku

16.01.2015
Marek Komárek

Na vrchlabský stadion se opět po týdnu podívá soupeř, jehož led už stejné utkání hostil. Po Pelhřimovu přijede z Ústecka celek Bíliny. Draci nejsou soupeřem nepřekonatelným, ale porážka v samostatných nájezdech v prvním utkání a zejména dobrá forma z konce minulého kalendářního roku je opravňuje dělat si naděje na zisk bodů i v utkáních s celky v tabulce postavenými výše.

Vrchlabí v posledních utkáních občas i přes matný výkon dokáže získávat důležité body. Z posledních šesti klání tak svěřenci trenéra Řeháčka prohráli pouze na ledě první Kobry Praha. Naopak ve Vrchlabí neuspěl Jindřichův Hradec, Trutnov, Nymburk a naposledy také Pelhřimov. Navíc přišla cenná výhra na ledě Jablonce nad Nisou.

Draci z Bíliny jsou zvyklí na trochu jiné výsledky, a proto se jejich série čtyř vítězství v řadě nečekala. Navíc je v této šňůře započítána i tříbodová výhra na ledě silného Sokolova v poměru 8:6! Ani Jindřichův Hradec a Jablonec nad Nisou ale nejsou soupeři, které by měla Bílina porážet. Sérii neutnul ani na začátku ledna Trutnov. Podařilo se to až doma Kobře Praha a následně i trochu překvapivě uspěl na ledě Bíliny nevyzpytatelný Nymburk.

Draci nevsází pouze na jediného střelce, popř. nahrávače. Počtem vstřelených branek a tím i celkovým počtem kanadských bodů vyniká Jakub Procházka (8 + 5). S jedenácti body jsou za ním ale druzí Zika se Zdeňkem. Brankově se umí prosadit také Milan Böhm a Filip Hlinka (oba 5).

Na straně domácích je jednoznačně tahounem týmu Martin Filip. Vede kanadské bodování celé soutěže a hlavně díky němu je nejlepším střelcem týmu stále Jiří Jakubec.

Zbývá pouze připomenout, jak skončilo poslední vzájemné měření sil.

HC Draci Bílina – HC Stadion Vrchlabí 5:4sn (1:2, 1:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Zika (Markulinec), 35. Salač (Přeučil), 46. Markulinec (Zíka), 54. Hlinka (Zika, Procházka), rozh. náj. Hlinka – 10. Jirků (Urban), 18. Šťastný (Bláha), 39. Filip (Bláha), 56. Jakubec (Filip)

Utkání začne na zimním stadiónu ve Vrchlabí jako vždy v 18:00. Těšíme se opět na skvělou diváckou kulisu.