HC Stadion Vrchlabí – Daniel Vlach v krátkém rozhovoru
A Team

Daniel Vlach v krátkém rozhovoru

15.10.2014
Alan Šrámek

Hokejisté Stadionu mají momentálně delší pauzu mezi zápasy, jelikož utkání s Berounem se konat nebude. Proto jsme se zeptali Daniela Vlacha na pár jednoduchých otázek, které Vám nyní přinášíme.

Dane, pověz fanouškům něco málo o sobě.
Je mi 20 let. Pocházím z Mariánských Lázní, odkud jsem odešel v jedenácti na Slávii, kde jsem strávil čtyři roky. Poté jsem dostal možnost zahrát si v USA, Rusku a Kanadě, což byly super zkušenosti.

Jak jsi se dostal k hokeji? Jaké byly tvoje hokejové začátky?
K hokeji jsem se dostal díky tátovi, který dříve také hrával hokej. Hokejové začátky byly určitě fajn, i když si je moc nepamatuji. Pamatuji si jen, jak mě táta každý den dotrénoval.

Letos jsi si vybojoval místo v seniorském týmu Stadionu. Jak jsi se dostal k angažmá ve Vrchlabí?
Začalo to tak, že jsem byl v Plzni na zkoušce, kde jsem se neprobojoval do A-Týmu. Poté jsem se zkontaktoval s panem Látalem a domluvili jsme se, ať přijedu do Vrchlabí na zkoušku.

Začátek sezóny vyšel výborně, čekali jste, že budete po šesti kolech na krásném druhém místě?
Vstup do sezóny nám vyšel výborně. Myslím si, že je to zásluhou realizačního týmu, máme tady super partu, která chce vyhrávat a nejen to, máme i kvalitní tréninky, které nám hodně dávají.

Dokázali jste ve třetím kole porazit Draky 3:1 a fanouškům jste udělali obrovskou radost. Jak jsi vnímal letošní derby na trutnovském ledě?
Bylo to moje první derby za Vrchlabí, ale myslím, že atmosféra byla výborná díky našim fanouškům, kteří nás hnali dopředu a my díky nim vyhráli.

Naši fanoušci jsou jedni z nejlepších ve druhé lize. Čekal jsi takovou návštěvnost na domácích, ale i na hostujících kluzištích?
Abych řekl, tak sem neměl zkušenost s 2. ligou a musím říct, že mě to hodně překvapilo jaké máme fanoušky, kteří na ten hokej chodí a dělají nám stále výbornou atmosféru.

Teď máte poměrně dlouhou pauzu mezi zápasy. Nemůže se stát, že by se mohla vytratit výborná forma?
To si nemyslím, určitě teď kvalitně potrénujeme a připravíme se na dalšího soupeře. Momentálně je výborná atmosféra v kabině, takže si nemyslím, že by nás něco rozhodilo.

K dalšímu zápasu zajíždíte do nevyzpytatelné Bíliny. Jak se těšíš na toto utkání?
Absolutně netuším, co od toho soupeře čekat, ale jak říkám, v kabině je dobrá atmosféra a my se budeme snažit co nejlépe připravit na soupeře a odvést si nějaké body z Bíliny.

Foto: Petr Kraus