HC Stadion Vrchlabí – První domácí střetnutí přinese malé derby
A Team

První domácí střetnutí přinese malé derby

18.09.2014
Marek Komárek

Druhý hrací týden nové druholigové sezóny dá HC Stadionu první možnost vyniknout před domácími fanoušky. Psychologickou výhodu domácí mají nejen v zažitém prostředí, ale i díky prvním dvěma bodům ze hřiště soupeře. Jablonečtí Vlci naopak nedokázali v sobotu dotáhnout do vítězného konce utkání s Nymburkem. Tři body doslova odevzdali okolo poloviny utkání, kdy ztratili nadějné vedení.

HC Vlci Jablonec nad Nisou

Tým ze severu Čech je již více než sedm let pravidelným účastníkem druholigové scény. Patří také k nejčastějším protivníkům Vrchlabí, které je jeho geograficky nejbližším sokem. Zápasy s tímto soupeřem proto berou u Nisy velmi prestižně.

V přípravě sehráli Vlci velký počet utkání s dvěma diametrálně rozlišnými obdobími. V rané fázi přípravy odjeli z Jablonce s prázdnou a minimálně pěti brankami Trutnov, Děčín, Kolín a Nymburk. Na hřištích soupeřů byli Jablonečtí sotva poloviční. Prohráli v Děčíně, Nymburce a po samostatných nájezdech také ve Vrchlabí, načež se přidala i první domácí porážka od Kobry Praha. Sérii porážek na začátku září prodloužilo i Vrchlabí v odvetném utkání díky brankám Šťastného a Vlacha. Vítězství přišlo až na konci přípravy. Otázkou zůstává, jak moc mohl německý tým Tornado Niesky seveřany prověřit.

První kolo, jak již bylo zmíněno, jen ještě více potvrdilo, kdo bude tuto sobotu na kluzišti ve Vrchlabí favoritem. Jablonec má však kvalitní tým letos posílený i obráncem Ladislavem Pulcem. Toho si domácí fanoušci jistě pamatují z loňského působení ve Vrchlabí např. i díky jeho velmi mohutné postavě, kterou na své pozici umí využít.

Při pohledu na tabulku kanadského bodování loňského ročníku můžeme konstatovat, že v týmu Vlků najdeme jejich nejproduktivnějšího hráče loňské sezóny Kamila Bříška i druhého nejaktivnějšího hráče Lukáše Tondra. Z elitních útočníků chybí v týmu Tomáš Liška.

Základní informace

Rok založení klubu: 1996

Klubové barvy: černá, modrá, bílá

Webové stránky: hcvlci.cz

Vedení klubu

Prezident: Petr Cinibulk

Trenér: Jiří Kubsch

Vedoucí týmu: Josef Březina

Kustod: Jiří Zeman

Lékař: Mudr. Pavel Šochman

Pokud pro Vás nebude tento zápas posledním navštíveným a nemáte ještě permanentku, můžete si ji zakoupit mezi 17:00 a 18:00 hod. před stadionem. Pevně věříme, že před slušnou diváckou kulisou začne vstupní domácí mistrovské utkání v 18:00 hod.

Foto: Petr Kraus