HC Stadion Vrchlabí – Trenér Řeháček: Chceme hrát pro diváky
A Team

Trenér Řeháček: Chceme hrát pro diváky

09.09.2014
Jana Poskerová

HC Stadion Vrchlabí má před sebou druhý rok působení ve druhé lize ledního hokeje. Blíží se první mistrovské utkání, ke kterému tým vyjíždí až do Jindřichova Hradce. Mužstvo odehrálo šest přípravných zápasů s výsledkem 3:3. Na domácím ledě se vrchlabští hráči představí v sobotu 20.9. od 18 hodin a ze střídačky jim rady bude udílet Josef Řeháček s asistentem Janem Holečkem. Před začátkem ostré sezóny jsme požádali trenéra o pár slov.

Letní příprava, jak suchá, tak na ledě skončila 9.9. zápasem s Nymburkem, s jakými pocity pojedete na první mistrovské utkání?
Pro mě byla příprava nedostačující, protože jsem z první ligy zvyklý na větší zápřah. Druhá liga je jiná, ale udělali jsme všechno pro to, abychom byli připraveni na sezónu. Přípravu nebudu hodnotit, podmínky jsme měli výborné, teď už jen musíme přípravný čas zhodnotit na ledě.

O týmu jste měl informace už před Vaším návratem, ale přesto, co nebo kdo Vás překvapil?
Kladně nebo záporně? (Směje se.) To je těžká otázka. Můžu srovnávat jen kluky, kteří tady byli vloni. V tom případě je to Tomáš Bláha a Tomáš Šťastný, tam vidím velký pokrok a vidím i to, jak se věnují tréninku a co odvádějí i na ledě. Budeme na nich hodně stavět i v zápasech. Stejně tak mladí kluci, Krsek, Kadavý, ti se taky perou o svou pozici v týmu. U těch můžu říct, že jsem ani takové výkony nečekal.

Na soupisce je relativně dost nových jmen, vybral jste si některé hráče sám? Dost se diskutovalo o postu brankáře…
Hráče jsme konzultovali se sportovním manažerem. Na post brankáře byli vytipovaní čtyři hráči, Abraháma jsme brali jako hotovou věc a k němu jsme sháněli ještě jednoho brankáře. Na zkoušku tady byli tedy čtyři gólmani a my jsme si vybrali Jakuba Neužila. Myslím, že jsme se rozhodli dobře.

Přípravné zápasy jsou pro celý tým hlavně zkouškou, ale přece jen bychom rádi slyšeli Vaše zhodnocení.
Jsem spokojený se zápasy proti Kolínu, jak doma, tak venku, stejně tak nemám výhrady k zápasům proti Jablonci, ale zklamal mě výkon proti Nymburku. Tyto zápasy jsme nezvládli, nechali jsme se ukolébat jejich hrou, bruslením. My jsme měli od začátku navrch, chtěli jsme soupeře dostat pod tlak, ale to se nám nedařilo, darovali jsme jim gólový náskok, nevyužili jsme šance. Zápasy s Nymburkem se nám prostě nepovedly.

Teď je asi nejžhavějším tématem třetí kolo, tedy zápas s Trutnovem, ale řekněte nám, koho považujete za TOP soupeře?
Určitě tam bude Kolín, stejně tak dobře posílil Jindřichův Hradec. Dobrá bude i Kobra Praha, Tábor. Žďár úplně neznám, ale taky budou silní. I Jablonec bude silný soupeř, zvlášť doma, i když se nám s ním v přípravě dařilo. Musíme počítat, že v soutěži bude prvních osm týmů na velmi vysoké úrovni. Uvidíme, jak dopadne spolupráce Sokolova s Karlovými Vary. Hned na začátku se postavíme proti silným soupeřům. A co se týká Trutnova, musím popravdě říct, že o tomto týmu moc nevím. Nevím, jak posílili, co chystají, jestli budou mít posily z Pardubic, ale je jisté, že na nás nasadí všechno, co má ruce a nohy. Každopádně to bude velmi vyhrocené utkání.

Jaké máte pro tuto sezónu cíle?
Cíle jsou jasné, postupuje šestnáct týmů, takže tady se nemáme o čem bavit. Chtěli bychom zapracovat do týmu mladé kluky a dojít s týmem co nejdále. Mě by se líbilo semifinále. Chtěl bych tu sezónu ve Vrchlabí protáhnout. Síla týmu poroste, myslím, že v prosinci kolem Vánoc by to mělo gradovat a tím bysme měli být připravení na únor. Stále před sebou máme spoustu práce, ale s každým odehraným zápasem se budeme posunovat. Čeká nás práce v obraně, některým musíme překopat zvyky, kterých se zatím nechtějí vzdát, ale věřím, že se to všechno podá.

Ve Vrchlabí se představíte v sobotu 20.9., teď máte možnost vzkázat něco fanouškům.
Tak o tom jsem chtěl mluvit. Potřeboval bych, aby to v hale bylo tak, jak jsem byl ve Vrchlabí zvyklý, aby přišlo co nejvíc fanoušků. Věřím tomu, že nás lidi přijdou podpořit. Kluci na to taky čekají, nabudí je to. Fanoušky bych poprosil, aby klukům přišli zafandit a ti tak mohli divákům ukázat, že hrají pro ně. Jablonec bude těžký, ale atraktivní soupeř.