HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabí hlásí posilu do obrany
A Team

Vrchlabí hlásí posilu do obrany

13.08.2014
Alan Šrámek

Již včera jsme vám v článku zmiňovali brzké podepsání smlouvy klubu s rázným obráncem a právě dnes došlo k onomu podpisu smlouvy. Modrobílý dres bude v příští sezóně oblékat Jiří Jebavý.

S radostí Vám představuje nejčerstvější posilu HC Stadion Vrchlabí. Jiří Jebavý se vrací do rodného města po velmi dlouhé době. V mládežnickém věku si jej vyhlédl na hokejové škole v Praze Vladimír Růžička, který momentálně trénuje seniorskou hokejovou reprezentaci a dovedl ho do pražských Vršovic, kde se stal jedním z hlavních pilířů mládeže Slavie Praha. Za červenobílé nahlédl už v juniorském věku do nejvyšší hokejové soutěže v republice, kde sbíral cenné zkušenosti.
V sezóně 2007-2008 odehrál několik utkání za "A" tým pražského celku. Více utkání odehrál ovšem v blízkém Havlíčkově Brodě, který v té době úzce spolupracoval právě se Slavií. V následující sezóně se Jiří Jebavý představil ve třiadvaceti utkáních O2 Extraligy. Do Havlíčkova Brodu jezdil občas na výpomoc. V sezóně 2009-2010 se přemístil do již zmíněného Brodu, kde setrval celou sezónu a zařadil se mezi nejvytíženější obránce svého mužstva.

O rok později začala Slavia spolupracovat s prvoligovým Berounem, kam následně zamířil i Jiří Jebavý, kde setrval další čtyři sezóny.

Tento defenzivně laděný obránce také reprezentoval Českou republiku v mládežnických kategoriích U16, U17, U18, U20

Z kraje příštího týdne poskytneme rozhovor s nejnovější posilou vrchlabského Stadionu. Fanoušci se tak mají na co těšit.