HC Stadion Vrchlabí – Vrchlabské "A" mužstvo vyjelo na led
A Team

Vrchlabské "A" mužstvo vyjelo na led

12.08.2014
Alan Šrámek

V úterý 12. 8. 2014 se sešli hokejisté vrchlabského týmu poprvé na ledové ploše pod novým trenérským vedením.

Vrchlabští hokejisté se dnes sešli na zimním stadionu, aby mohli poprvé v nové sezóně vyjet společně na ledovou plochu. Hokejisté upravovali poslední závady na svých výstrojích či hokejkách. Kustod týmu měl dnes také velmi napilno, aby zajistil hráčům, vše co potřebují, od broušení bruslí k dofasování zbytků výstroje.


V letošní sezóně došlo k hlavní změně v pravidlech ledního hokeje a to, když se útočné pásmo prodloužilo o 1,5 metru na každé straně. To pocítila i vrchlabská aréna, kde se o přemalování modrých čar postarali vrchlabští strojníci.


Nové trenérské duo Řeháček - Holeček, mělo na ledě k dispozici dvaadvacet hráčů, včetně tří gólmanů. Na ledě se objevila většina tváří z loňské sezóny. Chyběl naopak pouze Patrik Fořt. V brankovišti se v průběhu tréninku objevili po boku Abraháma, Příhonský a Bernart, kteří jsou v týmu na zkoušku. Další novou tváří na ledě byl David Skočovský, který loni působil v Hodoníně. V útoku se představil Pulpán. Ten loni hájil barvy Pirátů z Chomutova. Oba hráči jsou tu zatím na zkoušku a bude pouze na nich, zda-li si místo v týmu vybojují. Do obrany přišel na zkoušku vrchlabský rodák, Jiří Jebavý, který je blízko podpisu smlouvy s HC. S týmem trénuje i vrchlabským fanouškům dobře známý Jan Bendik, který bude trénovat s týmem následujících čtrnáct dní, aby mohl poté odcestovat zpět do Anglie. Kromě již avizovaného Matějky se také představili vrchlabští hráči, kteří loni reprezentovali místní juniorský tým a to konkrétně Krsek, Marks, Srnský a Kadavý.


Trenér Řeháček nechal první minuty tréninku hráčům, aby se seznámili po pauze s ledem a pukem. Poté naordinoval cvičení na rozchytání gólmanů, následované různými herními kombinacemi. Ke konci tréninku dostali hráči deset volných minut. Někteří je využili k protažení, nektěří si zahráli "bago" a někdo si šel zastřilet na brankáře.


Hokejisté se dnes představili na ledě v tomto složení:
Brankáři: Bernart, Abrahám, Příhonský
Obránci: Skočovský, Hamerský, Jebavý, Kadavý, Lenoch, Klement, Bendik
Útočníci: Oppelt, Filip, Pulpán, Matějka, Bláha, Šťastný, Jakubec, Jirků, Marek, Krsek, Marks, Srnský

Vrchlabští hokejisté teď budou polykat dávky tréninkových jednotek, aby předvedli co nejlepší výkon na ledě Kolína, kde se střetnou, v rámci přípravy, s místními hokejisty 19. 8. 2014 v 18:00.


Fotografie z prvního tréninku si můžete prohlédnout v sekci Fotogalerie.