HC Stadion Vrchlabí – Vyhraje Vrchlabí podruhé před vlastními diváky a převáží misky vah opět na svou stranu?
A Team

Vyhraje Vrchlabí podruhé před vlastními diváky a převáží misky vah opět na svou stranu?

28.02.2014
Tomáš Pavlík

Stadion vstoupil do osmifinálové série s Řisuty výhrou 5:2 na domácím ledě, ovšem v utkání na stadionu soupeře zaspal začátek a i když v závěru mocně finišoval, obrat utkání se už nekonal. Vrchlabští se tedy budou chtít opět před svými diváky vytáhnout a v sobotním duelu vybojovat sériový mečbol.

Jak už bylo řečeno, v utkání ve Slaném zpočátku jasně dominovali buldoci. Ti po brankách Dana, Landy a Voráčka vedli po první třetině 3:0, a když se v úvodu druhé periody prosadili i Krpata s Vyšínem, vypadalo to, že je rozhodnuto a zápas se už bude pouze dohrávat.

Vrchlabským však vlil do žil novou krev gólem v oslabení Martin Klement. Po jeho brance se sice ještě jednou radovali domácí, poté už ale začal stíhací boj vrchlabského týmu, který se rval o vyrovnání. Ještě do konce druhé třetiny se trefil Kolář. V poslední dvacetiminutovce pak mířili přesně Hamerský, Fořt a Martin Filip, přičemž poslední branka padla v 57. minutě a 180 sekund před koncem to tak bylo pouze o jediný gól. Ten se však horalům vstřelit nepodařil a Řisuty tak dokázaly vyrovnat stav série na 1:1.

"Potřebovali jsme dát branku, šance byly, ale spadlo nám to tam až za stavu 5:0. Je pozitivní, že jsme to nezabalili, a i přesto, že jsme dali soupeři takového fóra, jsme utkání zdramatizovali a rvali se až do konce. V závěru jsme sahali po vyrovnání, ale za tu první půlku jsme si ho zřejmě nezasloužili," řekl posléze k utkání zkušený útočník Martin Filip.

Stadion se tak bude chtít z porážky oklepat a nedovolit Řisutám obrátit stav série. "Je potřeba hodit tento nevydařený zápas za hlavu a připravit se na ten další. Play-off je nová soutěž a jedno prohrané utkání nic neznamená," říká jasně lídr kanadského bodování vrchlabského týmu.

"Doufáme, že si diváci najdou cestu na stadion a přijdou nás podpořit v počtu, který nám celá soutěž závidí," vábí lidi do útrob Elektromont arény Filip. "Tak hlavu vzhůru a bojovat! vyhlašuje závěrem útok na další vítězství ve vyřazovacích bojích.

Třetí osmifinálový souboj mezi Vrchlabím a Řisuty se hraje v sobotu od 18 hodin na vrchlabském ledě!