HC Stadion Vrchlabí – Do Krkonoš přijede další tým z popředí tabulky, přijďte se podívat na duel s Budějovicemi!
A Team

Do Krkonoš přijede další tým z popředí tabulky, přijďte se podívat na duel s Budějovicemi!

03.12.2013
Tomáš Pavlík

Led vrchlabské Elektromont arény nabízí v poslední době hodně divácky atraktivní duely. Naposledy se tu objevila pražská Kobra, kterou domácí dokázali porazit 4:3 po nájezdech. Hokejisté z hlavního města přijeli jako čtvrtý tým tabulky. Teď už je ale Kobra šestá a čtvrtá pozice patří jinému celku - Moravským Budějovicím. A právě žihadla přijedou ve čtvrtý prosincový den do Vrchlabí, aby zde změřili síly s domácím Stadionem.

HC Stadion Vrchlabí - Horalé jsou v poslední době ve formě, potvrdí ji i proti Budějovicím?

Vrchlabští hrají v posledních dnech skvěle, když z posledních pěti duelů čtyřikrát zvítězili. Naposledy si Stadion odvezl výhru 2:5 z ledu Řisut. Fořt s Filipem v utkání zaznamenali každý po dvou bodech, když oba vstřelili jednu branku a na další nahráli.

Situace ve středu tabulky je hodně "našlapaná". Stejně bodů jako Vrchlabí (27) získaly i Nymburk a Klášterec, a tak si Vrchlabští potřebují svoji pozici upevnit nejlépe třemi body.

Post nejlepšího hráče v kanadském bodování drží už od začátku sezony Martin Filip, jenž zaznamenal 18 bodů (5+13). Stejná situace je i u střelců, kde je s šesti zásahy nejlepším Patrik Fořt.

HC Moravské Budějovice 2005 - Žihadla patří ke špičce ligy, jak dopadne jejich souboj s Vrchlabím?

Budějovičtí mají za sebou dvě domácí utkání a v obou dokázali zvítězit. Nejprve udolali 4:3 po samostatných nájezdech Pelhřimov a poté stejným poměrem, ale po základní hrací době Milevsko.

Žihadla mají na svém kontě 35 získaných bodů. Na první Tábor jich ztrácí šest.

Domácí si určitě budou muset dát pozor na Jana Trojana, který je s 18 body (6+12) nejlepším hráčem Budějovic v kanadském bodování, nebo na Filipa Matějku, jenž pro změnu vstřelil nejvíce branek (7).

Základní informace

Rok založení klubu: 2005
Klubové barvy: černá, žlutá
Webové stránky: www.hcmb.cz

Vedení klubu

Předseda a manažer klubu: Ing. Zdenek Stojánek
Místopředseda klubu: Mgr. Petr Vandas

Realizační tým

Hlavní trenér: Rudolf Cakl
Vedoucí družstva: František Trnka
Vedoucí družstva: Vedoucí mužstva
Kustod: Jan Bartes

Poslední vzájemné utkání

Vrchlabí a Budějovice se naposledy utkaly letos ve druhém kole, kdy se hrálo na ledě žihadel. Domácí tým tehdy vedl už 2:0, ale hostující hokejisté pohodlný náskok domácích dokázali smazat. O výhře Budějovic nakonec rozhodl minutu před koncem Jan Trojan.

Sobota 21. září, 2. kolo: HC Moravské Budějovice 2005 – HC Stadion Vrchlabí 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Utkání Vrchlabí versus Moravské Budějovice se hraje na domácím ledě horalů zítra od 18 hodin.