HC Stadion Vrchlabí – Jan Veselý - benjamínek s 9 na zádech
A Team

Jan Veselý - benjamínek s 9 na zádech

01.12.2013
Jana Poskerová

Ve Žďáru a ve Slaném kroužil po ledě hráč s 9 na zádech, ale bez jmenovky. Původně nosil 9 útočník Jaroslav Moučka, ten však nyní nastupuje v Pardubicích a Pardubice vyslaly do služeb vrchlabského týmu Jana Veselého.

Honza Veselý do Vrchlabí přišel hlavně se zkušenostmi z pardubické juniorky, ale měl už příležitost nastoupit v nejvyšší hokejové soutěži. V zápasech za Vrchlabí si zatím body nepřipsal, ale dovedl vytvořit gólové šance, stejně jako znepříjemnit život obraně soupeře.

Honzo, jak jste se objevil ve Vrchlabí?
Hrál jsem za pardubické "Áčko", ale došlo tam k mnoha změnám v kádru, přeřadili mě do juniorky. Z toho důvodu jsem si hledal ještě další angažmá a to dopadlo do Vrchlabí.

Jak jste se dostal k hokeji?
Tak to je hlavně tátova zásluha. Jsem u hokeje asi od tří let, táta dělal vedoucímu mužstva v Jaroměři a tím to asi bylo i trochu dáno.

Váš dosavadní největší hokejový úspěch?
Hm... Zatím je to gól v extralize.

Utkání proti Řisutům je Váš druhý zápas v barvách Vrchlabí, můžete jej zhodnotit?
Myslím, že to byl kvalitní zápas. Za sebe musím říct, že kvalitou obou zápasů jsem byl překvapený, popravdě jsem čekal úplně jinou úroveň. Buldoci byli nepříjemní, hráli do těla. Škoda neproměněných šancí. To mám i já, ve Žďáru jsem neproměnil nájezd, s koncovkou se teď trochu trápím, ale určitě se to bude zlepšovat.

Co pro Vás znamená být benjamínkem mužstva, sbíráte puky, nosíte starším tašky?
(Směje se.) No, přizpůsobuju se.