HC Stadion Vrchlabí – Bleskovka na střídačce
A Team

Bleskovka na střídačce

04.11.2013
Jana Poskerová

Zatím ještě v dresu bez jmenovky se po vrchlabském ledě prohání obránce Daniel Kolář (15, úvodní foto) a útočník Jaroslav Moučka (9). Přinášíme krátký rozhovor s nováčky v týmu.

Můžete ve stručnosti shrnout Vaše dosavadní hokejové působení?
Dan: Juniorku jsem strávil v Chomutově, pak jsem hrál 1. ligu za Kadaň, tuto sezonu jsemměl letní přípravu v Kladně, po přípravě mi řekli, že o mě nemají zájem. Na to jsem se domluvil s Bílinou. Jenže v Bílině se kvůli špatným výsledkům měnil kádr, kluci sami končili, tak jsem využil příležitost odejít do Vrchlabí.

Jarda: V juniorech jsem hrál extraligu v Pardubicích, vloni jsem pak působil v Třebíči, kde jsem začal i letos. Bohužel už jsem nedostal tolik prostoru, tak jsem si řekl o možnost jít do Vrchlabí.

Máte nějaké předzápasové rituály?
Dan: Speciální rituály nemám, připravuju se, obaluju si hokejku a tak nějak se psychicky připravuju na zápas, ale přímo rituálem bych to nenazval.

Jarda: Nijak zvlášť, možná dělám něco automaticky, ale nemyslím, že by to bylo něco cíleného, co bych bral jako rituál.

Co děláte mimo hokej?
Dan: Rád lyžuju, jezdím na snowboardu, baví mě fotbal, volný čas trávím spíše aktivně. Jinak studuju a hlasím se na vysokou.

Jarda: Studuju v Pardubicích ekonomicko správní fakultu a pak takové ty obvyklé záliby, přítelkyně, sport, pes.

Největší dosavadní hokejový úspěch?
Dan: S Chomutovem to byl mistrovský titul v extralize juniorů, úspěch bylo působení v A týmu Chomutově, stejně jako prvoligová zkušenost v Kadani a za úspěch považuju i účast na kempu extraligového Kladna.

Jarda: Třetí místo v extralize dorostu, je to sice už nějaký pátek…. Na pořádný úspěch teprve čekám.

Kde se vidíte za pět let?
Dan: Tak to nedokážu říct. Může se to odvíjet už i od této sezony. Chtěl bych zkusit zahraniční angažmá a určitě bych chtěl hrát první ligu, nebo ještě lépe extraligu, ale to se špatně plánuje.