HC Stadion Vrchlabí – K dalšímu utkání na led loňského vítěze
A Team

K dalšímu utkání na led loňského vítěze

25.10.2013
Marek Komárek

V minulé sezoně zvítězili jeho hráči v základní části, přemožitele nenašli ani v play off a až v baráži nestačili na suverénní Beroun a Havířov. Řeč je o týmu HC Tábor, který i díky této charakteristice bude favoritem zítřejšího utkání. Zároveň se očekává velmi kvalitní divácká návštěva. Právě Tábor s Vrchlabím patří v návštěvnosti na domácích utkání mezi elitu.

Letos však Tábor soutěži zatím nedominuje. Hned na úvod soutěže ztratil doma bod se Sokolovem a ve třetím kole vykoledovala Kobra Praha dokonce všechny body. Pomalejší rozjezd potvrdily i zápasy na ledě Moravských Budějovic a Nymburka. Všechny tyto nezdary však byly zapomenuty ve středu v Milevsku. Domácí nedostali šanci a po výsledku 8:1 je tak Tábor znovu naladěn na vítěznou vlnu.

Vrchlabští soupeře dobře znají ze svého působení ve druhé a první lize ještě z éry před vznikem HC Stadionu. Oba kádry však doznaly obrovských změn. I přesto připomeneme vzájemná utkání:

2. liga 2005/2006 Tábor – Vrchlabí 6:3, Vrchlabí – Tábor 10:3

2. liga 2006/2007 Vrchlabí – Tábor 9:0, 7:1, Tábor – Vrchlabí 3:4, 3:7

1. liga 2009/2010 Vrchlabí – Tábor 4:3, Tábor – Vrchlabí 4:3sn

1. liga 2010/2011 Tábor – Vrchlabí 2:1pp, 3:4sn, Vrchlabí – Tábor 4:0, 4:2

Utkání v Milevsku odehrál Tábor v této sestavě: Panec (Klestil) - Havran, Černý, Ošmyk, Kanov "A", Heršálek "A", Klíma - Kellner, Krätzer, Kolomý - Mařík, Matušík "C" (41. Drda), Seidl - Dudák, Zayml, Šimák

V sestavě chybí zejména druhý nejproduktivnější hráč týmu v loňské sezoně David Nedorost. Jeho průměr téměř dvou bodů na zápas nejspíše domácím prozatím chybí na atak první příčky ligové tabulky. Naopak největší hvězda a kapitán týmu Matušík v týmu zůstal, ale se svými výkony prozatím spokojený být nemůže. Dvě asistence a žádná branka v dosavadním průběhu soutěže pro něho není dobrým vysvědčením. Částečně ho prozatím zastupují Hájek, Kellner, Seidl a Mařík. Z obránců se v útočné fázi daří zejména Klímovi a devět bodů na svém kontě má také Kanov.

Základní informace o klubu

Rok založení klubu: 1921

Klubové barvy: modrá, bílá

Webové stránky: www.hctabor.com

Realizační tým

Hlavní trenér: Tomáš Matušík

Vedoucí družstva: Pavel Kratochvíl

Lékaři: Luboš Kunovský, Jan Hušek

Masér: Roman Kohout

HC Stadion se tedy může pokusit stáhnout ztrátu na vedoucí sedmičku týmů. Od prvního Kolína po sedmý Sokolov je rozdíl pouhé tři body, zatímco na Sokolov ztrácí právě osmé Vrchlabí již body čtyři. Pro Tábor může znamenat vítězství ve shodě s dalšími výsledky i první příčku.

Podpořme tedy naše hokejisty v honbě za dalšími body zítra od 18:00 hod.