HC Stadion Vrchlabí – Západ - Východ
A Team

Západ - Východ

16.12.2007
Jan Hanuš

Skončila druhá část první ligy, kde spolu zkřížili hokejky hokejisté týmů východní a západní konference a ukázala se síla obou skupin. Která skupina je lepší?

Tak jak to dopadlo

Vcelku jednoznačně vyhrála západní skupina, která získala celkem 234 body proti 150 bodům východu. Západní celky uhrály doma 137 bodů a 97 si jich dovezly z Moravy. Východ na západě uloupil 55 bodů a 95 má z domácího ledu. S dosaženými body úzce souvisí skóre, i tady Západ jasně přehrál druhou skupinu když vstřelil 424 branky a inkasoval 335 gólů.

Západní skupina

KLH Chomutov

Nejlepší celek druhé části je KLH Chomutov se 44 body, celou druhou částí procházel jak nůž máslem. Doma neztratil ani bod a venku jen překvapivě vysoko prohrál v Ostravě a bod nechal Kometě. Hráči Chomutova nastříleli moravským celkům i nejvíce branek, krušnohorští střelci byli úspěšní v 82 případech.

HC VCES Hradec Králové

Druhým úspěšným týmem druhé části je HC VCES Hradec Králové se ziskem 43 bodů. Jako jediní jeho hráči nepoznali hořkost porážky v základní hrací době. Body Hradec ztrácel také jen venku, překvapivě v Třebíči a v Jihlavě, odkud si přivezl alespoň bod a jeden bod nechali hradečtí hokejisté v Ostravě. I skóre má Hradec Králové vysoce aktivní 75:33

BK Mladá Boleslav

Třetí se umístila Mladá Boleslav, poslední tým který vyhrál všechny domácí utkání, venku jen nestačila na brněnskou Kometu, zaváhala v Olomouci a v Jihlavě. Celkově získal Bruslařský klub v druhé části 42 bodů a měl nejlepší obranu z celé první ligy neb inkasoval pouze v 25 případech.

SK Kadaň

Na silnou trojku, která si více méně hraje svoji soutěž a soupeře takřka ignoruje, z dáli hledí ostatní týmy, o výrazných 18 bodů méně než Mladá Boleslav získala Kadaň, která má naprosto vyrovnanou bilanci zápasů 5 – 3 – 3 – 5 a i skóre má skoro vyrovnané 42:43. V Kadani zcela pohasla brněnská Kometa, a i v Rondu získala 1 bod. Těžkou hlavu z Kadaně má prostějovský Jestřáb, když v Kadani zůstalo všech šest bodů.

HC Vrchlabí

Po slibném začátku padla v druhé části na krkonošské hokejisty krize, ze které se dostali až v závěru, kdy brankář Ševčík vychytal tři nuly po sobě. Krkonošský celek se skóre 39:40 získal 21 bodů za šest výher, osm proher, ani jednou nestačil na brněnskou Kometu, pouze jeden bod sebralo Vrchlabí Ostravě a dva Jihlavě. Naopak velice těžkou hlavu musí mít z Jeřábkova týmu hokejisté Třebíče, kteří nejen dvakrát podlehli, ale ve dvou zápasech se nedokázali ani jednou střelecky prosadit. Vrchlabský Petr Horčička byl na měsíčním hostování v Šumperku a tak si každý zápas zahrál v jiném dresu a pokaždé vítězně. Podobnou schizofrenii měl i Tomáš Houdek který hrál na Kometě za Vrchlabí a ve Vrchlabí za Kometu.

HC Rebel Havlíčkův Brod

Rebelové jsou na tom podobně jako Vrchlabí, šest výher, osm proher, 21 získaných bodů, jen skóre má výrazně pasívní 36:56. Havlíčkův Brod dvakrát porazil regionálního soupeře z druhé skupiny jihlavskou Duklu a Olomouci nechal jen jeden bod. Naopak ani jednou nestačil na Kometu a ze zápasů s Prostějovem získal pouhý jeden bod.

HC Berounští Medvědi

Poslední celek západní konference získal 20 bodů za pět čistých výher a sedm proher. Medvědi drží vyrovnané skóre 39:43. Všechny vyhrané zápasy sehráli doma, z venku přivezli berounští po bodu z Ostravy, Prostějova a Šumperku. Dokázali doma sebrat dva body brněnské Kometě, naopak zcela propadli s Olomoucí.

HC Most

Předposlední celek skupiny Západ se ze sedmé příčky neodpoutal a s moravskými celky získal 19 bodů. Všechny body má Most ze zápasů s Prostějovem, naopak zcela naprázdno vyšli mostečtí hokejisté ze střetnutí s Kometou a hlavně s Ostravou, kde nevstřelili ani gól a naopak jedenáctkrát sami inkasovali.

Východní skupina

HC Kometa Group Brno

První celek východní konference je v celkové tabulce druhé části I. ligy na čtvrtém místě se ziskem 28 bodů, skóre 50:38. Ani jeden bod Kometa nezískala s Hradcem Králové, pouhý jeden sebrala doma Chomutovu, naopak všech šest bodů má Brno ze zápasů s Mostem, Havlíčkovým Brodem a Vrchlabím.

HC Sareza Ostrava

Ostrava získala o jeden bod méně než Ostrava, tedy 27 a vstřelila 57 branek při 42 obdržených. Bez bodu je Sareza ze zápasů s Mladou Boleslaví, jeden sebrala Hradci Králové, naopak o všechny body obrala Most a o pět bodů Beroun a Vrchlabí.

HC Olomouc

Olomouc zvítězila pětkrát v normálním čase a sedmkrát prohrála. Zuby si vylámala na Chomutovu, Hradci Králové, jen jeden bod má ze zápasu o Rebelem. Naopak si lehce poradila s berounským Medvědem a po pěti bodech má ze zápasů s Mostem a Kadaní. Skóre má Mora lehce pasívní 40:47.

Havířovská hokejová společnost

Havířov sedmkrát vyhrál a devětkrát prohrál se skórem 46:54. Na silnou západní trojku havířovští nenašli ani jednou recept a všech šest zápasů prohráli, chuť si spravili s Kadaní a Havlíčkovým Brodem kde získali všechny body, s ostatními soupeři to byla jedna výhra a jedna prohra.

HC Dukla Jihlava

Poslední čtyři celky východní skupiny prošly druhou částí I. ligy hůř než poslední celek západní skupiny. Jihlava získala jen 16 bodů při výrazně pasívním skóre 41:64. Pouhé čtyři zápasy dokázala vyhrát Jihlava v základní hrací době, porazila týmy Berouna, Mostu, Kadaně a Vrchlabí. Naopak vůbec nestačila na Chomutov a Havlíčkův Brod.

SK Horácká Slavia Třebíč

Třebíč získala 14 bodů za tři výhry, dvě výhry v prodloužení a jednu prohru v prodloužení. Deset zápasů prohrála a inkasovala 55 branek při 34 vstřelených. Překvapivě dokázala vzít dva body Hradci Králové za divokou přestřelku 6:5. Naopak Zcela naprázdno vyšla Horácká Slavia s Chomutovem, Mladou Boleslaví a Vrchlabím, kterému navíc nedokázala vstřelit ani jedinou branku.

Hokej Šumperk 2003 s. r. o.

Nejslabší celek letošní I. ligy získal v druhé části pouhých 12 bodů, a spolu s Jihlavou nejvíce inkasoval. Dostal 64 gólů vstřelil jich 36. Po výrazném posílení týmu nastartovala Šumperk k trošku lepším výsledkům domácí výhra nad Vrchlabím, pak ještě Draci porazili Most a z venku mají jediné letošní body za výhru v Havlíčkově Brodě. Se silnými týmy západu jsou Draci bez bodu.

HK Jestřábi Prostějov

Jestřábi druhou část absolutně nezvládli, pouhé dvě výhry, venku ve Vrchlabí a doma s Rebelem a k tomu 12 čistých proher stačilo pouze k zisku 10 bodů. Navíc v druhé části nejhorší útok vstřelil pouhých 31 branek. Zuby si Jestřábi vylámali v Chomutově, Mladé Boleslavi, Hradci Králové, Kadani a překvapivě i v Mostě. Naopak ze zápasů s Rebelem mají 5 bodů.