HC Stadion Vrchlabí – Zhodnocení sezony mládežnických týmu HC Krkonoše
Rozhovory

Zhodnocení sezony mládežnických týmu HC Krkonoše

02.04.2013
Tomáš Pavlík

Stejně jako muži Stadionu Vrchlabí, tak i mládežnické týmy HC Krkonoše, už ukončili sezonu. Zde vám přinášíme krátké zhodnocení všech kategorií a pár slov závěrem šéftrenéra Mgr. Pavla Biegla.

Junioři si oproti minulé sezoně v první lize skupině střed o jednu příčku polepšili a skončili s 35 body na osmém místě.

Starší dorost suverénně vyhrál Krajskou ligu Králové-hradeckého kraje, když pouze jednou v sezoně poznal hořkost porážky. Následně vyhrál i ve tříčlenné skupině s Jabloncem a Černošicemi a vybojoval si účast v celostátní lize dorostu pro příští ročník.

Další veliký úspěch zaznamenal mladší dorost, jenž tak má za sebou historicky nejlepší ročník. Loňské čtvrté místo ještě vylepšil o jednu pozici a vystoupil na pomyslný třetí stupínek v první lize skupině střed.

Osmá třída se v celorepublikové soutěži ve velmi silné skupině C umístila na sedmé příčce a splnila tak předsezonní očekávání.

Sedmá třída se rvala v kombinované soutěži Libereckého a Královehradeckého kraje, ze které dokázala po základní části postoupit do finálové nadstavby. Tam se hráčům ze sedmičky už ale tolik nedařilo a obsadili poslední osmou pozici.

Kategorie šesté třídy se hraje obdobně jako u osmé třídy. I šesťáci bojovali ve skupině C, ale na extraligové či ligové týmy nestačili a podle předpokladů jim nakonec patří osmé místo. Na závěr sezony se jim však podařil husarský kousek, když přivezli zlaté medaile z mezinárodního turnaje v německém Fussenu.

Pátá třída letos dosáhla velikého úspěchu, neboť postoupila do nadstavby skupiny krajů Libereckého a Královehradeckého, kde ve finále po strhujícím boji porazila Bílé Tygry Liberec 5:4 a slavila tak titul ve své kategorii.

Čtvrtá třída první část sezony hrála ještě minihokej a až po vánocích přešla na velké kluzišťě. V krátkodobé soutěži už čtvrťáci nestihli napravit některá zaváhání z úvodu ročníku, z čehož plyne umístění, jenž je za očekáváním. Chuť si pak malí hokejisté spravili na turnajích po sezoně v Hradci Králové, odkud přivezli stříbrné medaile a Litoměřicích, kde v silně obsazeném turnaji vybojovali "bramborovou placku".

V nejmladší kategorii, tedy v přípravce se hraje turnajovým způsobem. Zde STK Královehradeckého kraje z důvodu rozdílného počtu utkání umístění nestanovuje. Krkonošské nejmladší hokejové naděje se minulý víkend představily na turnaji v Lomnici nad Popelkou, kde nenašly přemožitele a po zásluze vyhrály.

Závěrem pár slov dodává šéftrenér mládeže Mgr. Pavel Biegl:


Pane trenére, jaká byla sezona všech mládežnických týmů celkově?

Sezona mládežnických kategorií byla, dá se říct, veleúspěšná. Opravdu se dá považovat za veleúspěšnou, protože víceméně všechny kategorie splnily očekávání, až na sedmou třídu.


Můžou se čekat změny na trenérských postech v příští sezoně?

Jako každý rok dojde ke změnám na trenérských postech. Ale třeba zatím ani já nemám svoji pozici jistou pro příští ročník, nicméně jsou výměny trenérů u mládeže běžná věc a určitě se s tím počítá.


Jak to vypadá s dětmi? Stalo se vám někdy v sezoně, že jste v nějaké kategorii měli problémy s počtem dětí?

Je jednou z podmínek od svazu, abychom odehráli všechna utkání a neodkládali zápasy. A žádný takový důvod k neodehrání zápasu z naší strany nebyl. Odloženy jsme měli celkově čtyři utkání, lépe řečeno ve třech případech dvojutkání, ale to bylo způsobeno buď kalamitou, nebo žádostí soupeře. My jsme na tom žádnou vinu nenesli.